Nuffnang

Saturday, April 10, 2010

Mattop Beriani BBB...

Setelah 2 minggu huby keje tak cuti2...start smlm baru la bermula cuti huby selama 4 hari...huhu 4 ari je tau tension btl...takpe nanti bulan 6 huby akan bercuti lama....huby ckp cuti lama pun bt apa aku kan keje...ye tak ye gak tu...takpe g la keje tp cuti kena la cam biasa ye.....

Kami ni klu cuti je mmg takkan lekat la kat umah...cfrm akan plan jln2 walaupun kadang2 tak tahu nak g mana dah....plan jln2 kl je pun abis2 pun g soping komplek.....tak kira la soping apa brg dapur ke baju ke....kadang2 hanya window soping je....tp window soping dgn danish takde maknanya mesti kena paw mainan atau benda2 lain gak....kalau kuar tak kuar duit mmg tak sah la......

Hari ni huby tingin nak mkn nasi beriani....mula2 nak g JM Beriani je tp bila tingat ada satu kedai tu namanya Mattop Beriani ajak la huby test food kt satu lak.....lagipun ada mee bandung semua so aku leh la mengelak mkn nasi.....tp dlm mengelak elak tu paw gak nasi danish dgn huby...cam mana tu mmg takleh control nafsu langsung....
Ini la nasi beriani yang huby tinginkan...simple je kan tp ok gak rasanya...restoran ni bahagian belakang so sapa2 yg tak tahu mesti tak tahu kewujudannya....

Aku lak sbb taknak mkn nasi order mee bandung je.......danish mula2 taknak mkn bila nasi beriani sampai dia nak terpaksa la orderkan nasi ayam lak.....last2 tak abis so apa lagi aku juga kena habiskan....tak bermakna kan order mee bandung sbb makan gak nasi....
Air biasa2 je.....

Teruknya rupa danish mkn...tu la mula2 mengada2 taknak mkn...bila nasi ayah sampai dia yg pulun dulu....ayah tertelan air liur je la tgk danish mkn hehe....

3 comments:

Salbiah bt Karim said...

mak sy suka makan beriani kat sini. dia request nk makan lg kat sini.

Alida Ali said...

walaupun nampak simple tp rasa boleh thn juga kan...

mattopbariani said...

salam,
terima kasih sbb sudi menjamu selera di mattop... nanti dtg la yer...
-mattop-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...