Nuffnang

Wednesday, February 4, 2009

Terengganu

Kami bertolak dari KL ke KT dlm kul 5.45 am….sbnarnya plan nak kuar kul 7am tp disebabkan aku terjaga kul 4.30am dan tak leh tido, hubby pun sama kitaorg pun decide kuar awal so leh la sampai awalkan…..ktaorg sampai KT dlm kul 11 am…leps checkin semua kitaorg kuar blk g mkn…lps tu baru la ke destinasi yang ditunggu2 iaitu pasar payang….disebabkan terlalu byk dan tak tahu nak pilih apa lastnya aku tak beli satu pun sutera batik hehe....lps dh pusing2 bhgn atas br g cari keropok tuk dibawa blk dan yang kawan kirim…lps habis round trs kitraorg cari masjid Kristal…mmg aku dah tahu ada monumen2 masjid satu dunia…so apa lg semua yang aku plan berjln lancar…..disebabkan semua tmp dh pegi dlm 1 hari huby decide tuk blk esoknya je….patutnya kitaorg bermlm 2 hari tp sbb dah boring tak tahu nak kemana blk je la….....sblm blk KL aku ajak huby singgah stsn bas dulu sbb kwn aku bgth kt c2 tudung ctk2 & murah2….mmg gila la bila sampai c2…aku siap borong smpai 8 helai lg…..tp ada stgh tu kwn aku yang kirim…..bj shifon pun ctk2 gak….berjaya gak aku rembat 2 psng…mmg byk la habis duit aku kt c2…..kt pasar payang mmg aku cm takde hati sgt nak soping….akhir sekali br kitaorg g kpg losong beli keropok lekor tuk dibawa blk….sbanarnya hari sebelum tu dah g…tp bila tanya org yg meniaga tu diorg suggest baik beli bila nak blk takut tak elok.....




4 comments:

rinaz said...

lokasi masjid kt gmbo last danish tu mcm kenai je ekkkk..rs2nya kat kl tuh.oh,dh smp kl ghupanye,huhuh;)

Alyda Ali said...

huhu tu gambo monumen la...danish lg besar dr masjid tu hehehee....

rinaz said...

almk,yeke monumen..?
nmpk mcm real jek,tipah tertipu(3x)
xsuke,xsuke..;)

Alyda Ali said...

whahha tertipu la kan...huhu igtkan saje main2 je tanya rupanya mmg tak tahu ek....kan dh tulis tu monumen takkan la masjid tu dkt sama besar dgn danish...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...