Nuffnang

Friday, November 11, 2016

Cuti-Cuti Hong Kong 2016 (Day 2)- Disneyland..


Hari kedua..hari yang ditunggu-tunggu bukan saja budak-budak, mak budak pun sama excited...memang tujuan utama ke Hong Kong untuk kesini pun... DISNEYLANDDD.....

Awal pagi dah bersiap-siap...mcm biasa breakfast kenyang-kenyang dulu nasi lemak pak Brahim yang bawa dari Malaysia. Siap semua makan dah kenyang turun bawah hotel tunggu yang lain-lain sampai..masa ni Chungkin pun tak ramai org lagi...boleh la duduk-duduk santai tepi-tepi kedai yang belum buka....Janji pukul 8.30am...semua dah berkumpul terus ke Stesen MRT...

Direction :
Dari Tsim Sha Tsui, kena amik tram ke stesen Sunny Bay.
Dari situ, tukar tram ke Disneyland Resort.

Bila sampai Stesen Sunny Bay nampak tram kepala Mickey ni teruja gila..teruja ok hehehe....maklum la makcik dari kpg pestime dtg hehehe...


 Tiket dah beli awal-awal masa sampai kat Airport..so tak payah susah payah berbaris nak beli lagi...

Kalau boleh setiap ceruk dalam tram ni nak bergambar...semua tempat cantik ber mickey minnie mouse...

Ok dah sampai pintu gerbang Disneyland, masa ni hujan...selamat ada bawa baju hujan plastik tu....kalau tak lenjun juga wpun renyai-renyai..nak masuk ke pintu masuk tu jauh juga kena jalan..



Dari gate dah nampak gmbr Mickey Mouse ni...sampai-sampai dah ramai juga beratur...elok pintu buka je terus serbu masuk...

Macam biasa ronda-ronda dalam tu selagi mampu kaki berjalan..

- Adventureland:
- Fantasyland
- Tomorrowland
- Toy Story Land
- Grizzly Gulch
- Mystic Point

Wajib pergi semua tempat ni..sehari suntuk tu sempat je cover semua tempat..larat tak larat je..masa kami pergi selamat tak ramai sangat org..so nak naik ride tak ada la menunggu lama... 


Waffle kepala Mickey Mouse ni wajib cuba ye...mmg best..mula-mula takut nak beli kot tak halal..tp tgk ada label halal, apa lagi jom la kita mengopi sementara nak tgk  show & parade.

Banyak masa terluang kami merayap-rayap dlm souvenir shop je..mcm-mcm ada..tp kebanyakkan benda yang sama..habis pokai juga la kena paw dgn danish beli itu ini..mana boleh berjimat kalau berjalan dengan dia...

jom layan gambar je la..tak tau nak tulis apa lagi...








Tunggu mlm sampai parade abis...terus keluar..semantara tunggu bunga apa lepak-lepak dulu dekat luar..tujuan keluar awal sblm bunga api sbb tak nak sesak...nanti berebut nak naik tram....

Sampai bilik hotel semua melepek penat....rehat cukup-cukup esok pagi ada aktiviti lain pulak...









No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...