Nuffnang

Wednesday, February 15, 2012

Novel : Cantiknya Si Comot..Sinopsis - Cantiknya Si Comot (Miazal Zahra)

Pertemuan pertama Farid Ammar, seorang lelaki metroseksual, dan Rosmina, seorang gadis kebun yang comot, memberikan persepsi yang kurang menyenangkan di antara mereka.

Pertemuan demi pertemuan antara mereka telah membuat hati Ammar mekar dengan bunga-bunga cinta buat Rosmina. Malangnya di saat Rosmina ingin membalas perasaan Ammar muncul pula gadis bernama Surina. Di waktu yang sama Rosmina juga disahkan mempunyai ketumbuhan di dalam rahimnya yang membuat dia merasa dirinya tidak layak untuk mendampingi Ammar. Kehadiran Surina dan keadaan diri yang serba kekurangan membuat Rosmina nekad untuk menjauhkan diri dari Ammar.

"Tak cakap apa? Su ingat kami tak tahu apa yang Su dah buat. Kenapa busuk sangat hati Su? Su ingat kalau Mina tu tak nakkan abang, abang akan terima Su. Maaf Su, abang takkan sesekali terima Su walaupun dah tak ada perempuan lain lagi dalam dunia ni. Ingat! Kalau Su cuba dekati Rosmina dan buat cerita yang bukan-bukan lagi abang takkan teragak-agak untuk musnahkan hidup Su."


Citer ni best sgt sbb lokasinya di Cameron Highland....aku mmg suka Cameron Highland...so sambil baca sambil menghayati lokasi yg sungguh nyaman & sejuk....i like sgt2...tambah2 citer romantik2 ni...
Cer baca dulu kisah serba sedikit citer ni di Penulisan2u....

2 comments:

aqishah said...

suka baca novel gak... tp skrng nie adoii lambat tul nak khatam... :P

Alida Ali said...

Sejak boring2 ni rajin la baca novel blk..anak kecik pun xde sesuai la...tp amik masa 3-4 ari juga nak khatam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...