Nuffnang

Thursday, August 25, 2011

Bertukar Juadah...

Posa tahun ni paling best bagi aku...sbb dah kenal jiran2...wpun 4-5 keluarga je.....yg paling srnk hujung2 posa ni kami makin rancak berbalas2 juadah berbuka....lps org ni bg aku bls...lps aku bg org ni bls....

Hampir tiap2 ari la ada org bg salam bila ptg....huby pun peliksiap ckp "tiap2 ari ada org dtg umah kita"....tu gunanya bercampur dgn org...jgn jadi kera sumbang duduk senyap2 dlm umah sorang2....

Kalau dulu org tua2 akan hantar guna mangkuk tingkat kan...skrg dh moden semua guna tupperware je.....kalau guna brand tupperware btl sayang lak klu org tak pulangkan blk...guna tipuware ni org tak pulangkan pun tak kisah.....

Justify FullBiasanya kalau aku htr ke rumah jiran mesti pulang tgn berisi gak...selalunya kami akan sms dulu tanya ada kat umah ke tak...so sbb dh tau nak dtg so siap2 la juga juadah masing2....slmt popia sentiasa ada dlm peti ais aku....so kalau ada org nak htr aku just goreng je kalau takde makanan lain...

Ini la salah satu sbb tahun ni aku rajin masak...masak byk pun tak kisah blh bg org...kalu dulu masak byk nanti bazir je takde org nak mkn....

Harap2 blh dijadikan tradisi tahunan selagi aku duduk kt sini.....





2 comments:

Lia said...

hehe.. betoi tu klu bagi brand tupperware nanti kita yg jd tak senang duduk kan bila jiran tak pulang kan.. bagus lah jiran2 yg ramah kan.. :)

gee ryder said...

samala kita....yg bestnye bole rasa masakan org jugak...asik rasa mende sama je hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...