Nuffnang

Wednesday, July 27, 2011

Cameron Highland 2011 - Pasar Mlm & Pasar Pagi..

Lepas abis selesai mkn & soping sayur kt Big Red Farm trs pegi psr mlm....masa tu hujan still renyai2 lagi...tp kami redah je...slmt skrg kt psr mlm tu dah buka tmpt parking besar....kalau tak jenuh gak nak cari parking yg padat dgn org ramai...selalu pegi mmg susah nak dpt parking....

Mula2 kena cari makanan dulu....ini setiap 1 jenis kami beli nak rasa...kat KL ni mana ada benda2 goreng yg pelik2 ni kan....mcm2 jenis sayur diorg buat goreng celup tepung...

Tgk live sarang lebih ni...

Mcm2 jenis madu ada....

Ini yg paling aku tertarik....madu fresh dari sarang...boleh mkn trs je mcm tu...mula2 aku ingat mkn hisap2 je madu tu...rupanya boleh mkn sekali sarang dia...

Org pertama yg cuba...fizah berani je mkn...aku tgk boleh la mkn sorry...diorg ckp sarang dia liat2 mcm gula2 getah...

Ini hanya hasil borongan dia pasar mlm je...blm tgk hasil borongan sepanjang kami kt Cameron lagi hehehehe....

Esoknya pagi2 lagi dah keluar ke pasar pagi atau pasar tani...pasar pagi takde la sebesar pasar mlm...tp tempat yg sama....ingatkan nak kuar kul 10am trs check out...tp sbb kami dah terbgn awal so kuar la pegi pasar pagi dulu...

Beli jagung bakar yg nampak sedap sgt....padahal sblm kuar dah bfast dulu...kami buat sandwice guna tuna & fresh salad....minum lak fizah buat tea-o mmg sesuai...muka tak mandi lagi kekeke baju pun pakai baju tido je...tp danish power sejuk2 pun sanggup mandi dulu sblm kuar....

Tengok fresh flower tingat cite Nora Elena.....kami pun ada juga beli fresh flower & bunga kering....

Bajet berangan nak jadi Nora Elena la ni.....

2 comments:

mrs.spicy said...

bulat-bulat tu cendawan ke? cendawan sedap kan~

Lia said...

madu tu lia penah makan dgn sarang dia jugak. sedap kan.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...