Nuffnang

Friday, July 29, 2011

Cameron Highland 2011 - Bee & Rose Farm..

Salam jumaat kawan2 blogger sekelian...skema pula ari ni....ini episod terakhir percutian kami....jom layan kalau masih mampu nak baca kisah Cameron ni...

Sebelum tamat percutian kami...sempat la singgah bee farm wpun hujan ari ahad tu....sepanjang 2 ari kt sana asyik hujan je.....wpun hujan tp Cameron skrg tak sesejuk dulu...tak perlu lagi nak pakai baju berlapis2.....

Masuk bee farm free....sebab hujan dah reda so boleh la turun tgk sarang lebah....besar juga kawasan dia...

Suka tgk patung2 bee yg ada kat bee farm ni....bunga2 pun mcm2 jenis ada...semua utk bee tu sedut utk jadikan madu....

Danish paling xcited bila jumpa bunga matahari....dari dulu dia nak tgk mcm mana rupa bunga matahari secara live....so dah tgk ni hilang la kempunan....kat KL mana nak jumpa bunga matahari sebesar ni...

Last check point kami sebelum balik ke KL ialah Rose Farm...

Dulu aku dah pernah pegi...tp sbb nak bawa diorg kena la pegi lagi sekali...susah skrg nak jumpa org jual bunga rose mcm dulu...dulu bersepah2 org jual bunga rose tepi2 jln...RM2 leh dapat sejambak bunga rose....skrg makin mahal pulak harga maybe juga bunga rose pun susah nak dpt....

Rose farm ni pun mcm tak berjaga je...sayang tgk bunga2 rose tu mcm terbiar....masuk still juga kena bayar wpun hanya RM4 utk dewasa & RM2 kanak2.....kalau di jaga mesti lagi cantik bunga2 rose yg mekar tu...bau pun wangi.....jarang boleh bau bunga rose sewangi tu...

Danish sbb mood ok suh la posing mcm mana pun dia ikut je....tgh2 jln dlm rose farm ni hujan lebat gila...selamat berbumbung...kalau tak lenjun la kami semua.....

Nak tunggu hujan reda kena la lepak dulu dlm rose farm ni sambil2 tgk bunga2 yg ada.....nampak mcm dah reda kami pun cabut la balik.....hampir kul 5pm gak la kami turun......penat jgn cakap la....aku jenis kalu drive tak suka berhenti blk kali....cuma berhenti masa maghrib je utk solat....sampai rumah hampir kul 10 gak lps htr member2 tu ke destinasi masing2....


Hasil gubahan bunga kering yg aku beli....baru 2 ari dah nampak mcm nak mati je...ckp leh tahan 2 thn...menipu btl....fresh flower pun dah hampir kiok....tak lama lagi ke bakul sampah la jawapan dia....

Tamat sudah percutian bersama2 member ofis kali ni...esok cuti yeayyyy masa utk holiday bersama family kecik aku lak....tempat tak jauh pun dekat2 je...lagipun ni kira percutian sebelum sambut ramadhan la.....

Selamat bercuti & berpuasa kepada member blog semua....

5 comments:

CIK JATT said...

bestnya! esok nak jalan ke mana pulak. saya balik kampung je. sambut puasa kat sana:)

Lia said...

hehe.. pandai danish posing kat bunga rose tu.. hihi

makdara TERdiva said...

selamat bercuti & selamat menyambut ramadhan :D

eynda said...

Hannah mesti suka kalau pegi tempat bee tu :-)

Alida Ali said...

JATT : Jln2 Melaka je...blk kpg lagi best sebenarnya...

Lia : mood dia tgh ok nak la dia posing kalau tak jgn harap...

Makdara Terdiva : Selamat berposa juga pada mak dara & anak2 ribena...

Eynda : Cantik tmpt Bee tu blh la bawa hannah nanti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...