Nuffnang

Thursday, December 9, 2010

Persiapan Persekolahan Danish...

Lagi sebulan je sekolah nak buka balik...mesti ramai ibu bapa sebuk beli brg sekolah anak2 kan....

Danish pun thn depan dah masuk darjah 1...persiapan sekolah pun baru 10% ye aku siapkan....ye la rasa byk lagi yg blm settle...yuran sekolah kebangsaan & sekolah agama pun blm byr lagi....

Yang baru beli hanya la bag sekolah dgn baju sekolah agama...fuhhh apa lagi ye nak kena beli selain baju, kasut & bag... maklum la pestime kan.. anak nak masuk sekolah aku yg kelam kabut pikir apa yg perlu di beli...ayah mcm biasa relak je hehehe....

Benda mula yg dibeli adalah bag sekolah....masa ni danish srnk la leh pilih design2 katun kesukaan dia....tak boleh beli mahal2 sbb kena beli 2 utk sek kebangsaan & sek agama......so cari yg biasa2 sudah...tgh jenama Swan pun cecah ratus2 tak mampu la makcik....byk benda lain nak kena beli lagi....


Cari baju yg paling aku hangin...sebab dia boring nak test byk kali....dah la baju bukan jenis standard size...org pakai umo utk darjah 1 danish kena amik utk darjah 3...harga bajukan ikut size...so utk size danish adalah mahal dari yg sepatutnya huhu....

Ini baru permulaan...byk lagi yang kena beli ni...

Anak sorang pun aku pening...mcm mana org anak ramai ek....mesti beribu2 kena kuar utk beli persiapan sekolah....bila mcm ni rasa syukur lak anak sorang hehehe....

13 comments:

AngahSayang2314 said...

wah... ida awal dah prepare barang sekolah kan?? bagus2

Alida Ali said...

Saje prepare sikit2...nanti takde la kelam kabut...

Mr & Mrs Ai said...

waa..dh nak masuk drjah 1..jgn lupe update suasana sekolah baru cmne si budak comem debab ni nak menghadapinye...hehhe

Alida Ali said...

tu la ibu dia yg xcited...perangai mcm bdk 3-4 thn je dah nak msk darjah 1...

TopsyTurvyMum said...

senang awal2 dah beresss...
memang kann..mana2 pun..barang2 sekolah makin maha:)

Alida Ali said...

btl tu...baru pestime saya beli pun dh rasa mahal...4-5 thn nanti tak tahu la brapa pula...

Alida Ali said...
This comment has been removed by the author.
mimie1678 said...

laaa... sama kita rupanya yer Alida... sorang jer terkonteng2... huhu... lupa saya nak hapdet beg sekolah YN... amik gambor pun lupa... hehehe...
sama2 kita doa dpt yg no. 2 eh...

take care!

Alida Ali said...

Tu la boring dah skrg ni anak dh besar...terlalu mengharap utk yg kedua...kalau 2 thn lg takde harus mengambil anak angkat hehe...

Cikgu Yus said...

anak2 yus lom beli lg...siap awal2 senang kan..

makdara TERdiva said...

sekarang jugaklah nak pegi beli.. :)

mummysyafie said...

saya tak start lagi untuk abang. ingatkan nak mula nx week.

Alida Ali said...

Tu la start awal2 takde kelam kabut...buka pun my SIL suh beli awal nanti last minit beli habis tgh thn baru dpt...dia keje kedai buku sek tu yg dia tahu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...