Nuffnang

Sunday, November 28, 2010

Niat Nak Beli 1 Tapi Terbeli 3...

Pagi smlm dpt melarikan diri kejap ke jln TAR...tu pun serba salah sgt...tp huby ckp takpe lgpun operation dia kul 2pm...kalau pegi lps operation lagi ssh takde sapa nak jaga...

So bgn2 tido siapkan huby pastu trs blk rumah bersiap pula...mmg kelam kabut gila...drive ke KL pun rasa lama sgt...rasa org depan bawa kete mcm siput sedut je...rasa nak hangin pun ada...

Pegi jln TAR tujuan utama nak beli baju kurung ready made...before this dah pernah beli lagipun kt kedai tu murah sgt2...pakai pun ngam2 je dgn badan aku...saiz M ok aku pakai hehehe.... bangga lak nak sebab M sbb lama tak beli baju saiz M whahaha....bkn takleh g akan dtg tp kenduri kt Terengganu tu kan mggu depan...mana ada masa nak pegi lagi dah...mcm2 kan semua nak beli baju baru...


Mula niat nak cari sepasang kaler kunig...sekali di offer bg kaw2 punya harga sbb nak clearance stockkan...so apa lg kalau dia bg 3 pasang RM120...amik ko sepasang RM40 je...dulu aku beli pun paling murah RM55....masa raya dulu pun budak tu ckp paling murah dia jual RM90...so apa lagi dari ada kakak 2 org tu taknak beli jadi tersangkut hehehe...aku bodek2 dpt la 3 pasang RM110.. baju kurung ready made ok bkn kain pasang....beli kain nak upah saje dah RM35 kt tmpt aku ni....

So mmg puas hati la...wpun kedai tudung yg cadang nak pegi tu tutup...tp dpt baju kurung ready made 3 pasang pun dah leh hilang tension & penat aku hehehe...biasa la perempuan terapi dia senang je g soping....

Parking kat sogo tp tak sempat pun nak merayap dlm sogo.......lps mkn kt mcd trs cepat2 balik sbb risau tak smpt jumpa huby sblm masuk OT....

6 comments:

aanie said...

hehe..best shopping...sy xreti shopping baju kt jln tar...slalu kena kedai yg mahal...huhu..

ieda said...

waa seronoknya sopink di jalan TAR nie .. musti rambang mata nak pilih yg mana kan ..

ermm kalau masa singkat selalu x sempat sambar banyak hehehe

Alida Ali said...

aanie : tu sbb kawan atas kawan bgth sbb diorg pernah pegi...selalu pun sy penin gak nak cari...byk sgt pilihan...

Alida Ali said...

Kak Ieda : saya mmg tahu kedai tu kt mana...mmg trs serbu kedai tu je...tambah pegi dgn kwn so byk idea...kalau pegi sorang2 saya mmg mati kutu tak reti nak pilih...

Mata Hati said...

orang perempuan lebih bijak dlm hal membeli ni. tahu mana yg terbaik, mana yang menguntungkan. kalau saya org lelaki ni, nampak berkenan dimata terus jer beli. dah tak kisah murah atau mahal.. :)

Alida Ali said...

Org perempuan mmg bijak membeli...kalau boleh nak paling murah...so blh beli byk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...