Nuffnang

Thursday, November 11, 2010

Kacang Hijau, Jarum,Gunting,Kain = .......

Kalau tgk dgn bahan2 atas ni korang agak2 apa aku nak buat ek.....ada kacang hijau mesti terbayang bubur kacang....tp ada lak kain jarum dgn gunting hehehe.....

Project ni tiba2 menjelma dalam pikiran aku masa otw blk dari KKB....tiba2 hati aku rasa sayu teringat apa yg jadi kt danish masa kt home stay ari tu....trs singgah kedai area rumah ni beli kacang hijau....kain semua dah mmg ada kain yg aku tak jadi nak buat lining...

So sampai2 rumah trs aku mulakan project mengejut ni....danish pun tak tahu aku nak buat apa....dia pun tak tanya....dah jadi satu aku bg dia...bukan main srnk sgt dia......sejuk hati seorang ibu bila anak suka & memuji apa yg kita buat....

Ini la apa yg aku ckpkan tu...nampak remeh tapi bila apa yg anak nak tak dpt dan aku dpt hasilkan utk dia srnk sgt....
*
*
*
*
*
*
*
*

Tadaaaa....batu seremban...

Ini la yg danish nak sgt tp tak dpt main sbb cousin dia tak bg...bukan la aku jenis semua anak nak aku berikan...tp apa korang rasa tiba2 anak korang di pulaukan tak bagi main sekali....

Biasa la budak2 mesti ada gaduh2...tp bila danish dtg kat aku bgth kak yong tak bg danish main sekali sedangkan org lain semua boleh main.....kak yong dia ada berdendam dgn dia la tu....sbb sblm tu danish tak bg adik dia main psp...ye la ayah dia yg ajar ckp dgn danish jgn bagi fahem apa yg danish main...selama ni danish dah selalu kena buli.....sbb fahem mmg suka cari pasal dgn danish....apa danish pegang semua dia nak...bukan nak main pun....kalau main sama2 takpe la juga....saje nak sakitkan hati danish.....sedangkan psp tu dia pun ada...dia nak dua2 tak bg danish main langsung....sakit tak hati...tp aku control je la....pujuk la danish ckp nanti kita beli....

Aku rasa mcm senang je nak buat tu yg mulakan project mengejut tu....taknak la bgth danish lagi sampai aku siapkan...nanti buatnya tak jadi lagi haru danish tuntut.....sebenarnya dah lama danish merengek suh belikan...so dah alang2 aku dah buat takyah la beli lagi...dulu2 kita main pakai batu je kan...skrg ni dah moden semua benda org jual.....tapi tak pernah lagi aku jumpa org jual...kat mana ek boleh beli?...

"Seorang ibu sanggup lakukan apa saja utk anaknya supaya anaknya gembira"....

6 comments:

ieda said...

haaaaaaaa kenangan lama nie ..
akak masa kecik2 selalu jugak main .. kalau x dpt biji getah , kami buat nie .. :)

Alida Ali said...

Saya pakai batu je masa dulu...cari dlm tujuh biji main...tp skrg bdk2 main 5 bj mcm pelik pula...

Just Call Me Bitt said...

batu seremban...hahaha anak buah i baaru minta tolong buatkan semalam...hehehe tapi terkenangkan anak saya pon akan bergaduh nak juga mau tangguh project cari kain dulu hehehe

hi, salam singgah terus nak followw..hehehe

Saliza said...

last week pon aku main sbb sara emi dtg umh. depa bwk depa punya. pandai plak danish main.
haris x join main sbb aku kata nih mainan utk girls la. haha rsnya kat sekolah depa ade main kot.

weih ko tulis daring2 tuh yong die x baca ke blog ko hah

Alida Ali said...

Bitt : tq sudi singgah...tu la nak cari mcm tak pernah nampak jual kt mana2...akhirnya jahit sendiri la...

Alida Ali said...

Beb danish pun mula bising nak sbb tgk bdk2 sekolah dia main la....dia ckp ada je bdk laki main hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...