Nuffnang

Tuesday, July 13, 2010

Bila La Nak Sedar Diri....

Penat betul jadi perempuan ni kan...ke aku sorang yg penat...bukan penat bt keje umah tp soping hehe....dalam penat2 pun tak sedar diri kalau g kedai kain atau soping mall ...mcm lupa diri sekejap.....pada hal baru je lagi blk dari jakarta ari tu borong kain...tp tu semua utk raya (alasan nak sedapkan hati hehe)...

Minggu lps SIL aku g Bandung.... sblm pegi dia call tanya 'kita nak pakai sedondon x kenduri husnida nanti'....aku on je la mls nak pikir sgt....sekali masa g umah dia amik baju dia beli sepasang lagi kain sulam...dia ckp nak amik la kalau taknak dia nak jual....dah dia beli pun ngam2 3 pasang utk kitaorg so aku amik la....akukan adik ipar yg baik & tak cerewet whaha(tu pun utk sedapkan hati bila duit habis hehe)...aku nak paw huby pun tak jalan...siap kena perli lagi ada la" aii sendiri yg kirim sendiri la byr'...huhu padan muka....
Pic pinjam dari pakcik google...
So nak menghabiskan duit lg semalam g Casa Moda Seremban 2...sapa duduk seremban mesti tahu Casa Moda ni kt mana....Casa Moda ni adik beradik Jakel tau...Pegi pun kononya nak beli kain utk matchkan dgn kain kosong SIL beli di Bandung ari tu...bkn dpt kain utk matching tu je...tp mendapat kain pasang lain lak utk pakai kenduri hujung thn nanti...di ulangi hujung tahun nanti tau...apa ke peliknya skrg dah beli kan...tp takde yang pelik klu dgn SIl aku hehehe...tak mustahil semua tu....rabak la juga duit aku smlm...usha kat level 2 je...yg tmp kain berharga ratus-ratusan....aku still lagi on je la....nak taknak I follow je....Baikkan asyik follow je bila dah abis duit baru ko penin ye....

Ini kain yg konon2 terpaksa amik...konon je tu..padahal mmg sendiri nak...kecian kalau tak amik nanti penat je SIL aku bawa jauh2 hehehe...tak tahu la apa aku nak bt dgn kain ni...lps raya la baru pikir...jgn nanti simpan lama2 lipas makan pula....

Yang kain kosong tu SIL belikan kt bandung juga....tu la yg katanya nak sedondon...tp peliknya knapa la tak cari sekali dgn kain yg matching kan senang.....tu la terrrpaksa g Casa Moda semata2 nak cari pasangan dia...

Last ni mmg aku tak budget nak beli....dah la mahal yg mcm sari tu.....aku bukan jenis beli kain mahal2 ni...sebab sedar diri yg tak berduit sgt ni kan.....tp sbb nak sedondon gak kena la ikut....huby aku tak kisah janji jgn peningkan dia bila duit takde hehehe....ni pun aku risau lipas makan nanti sbb nak tempah lmb lagi....

4 comments:

Lovely Kitchen said...

hihiii mmg penat jd pompuan kan..kikiki

Alida Ali said...

Hehehe...betul penat...tu blm kira tanggung jawab ibu & wife lagi...

mummysyafie said...

cantik la kain2 tu..esp yang purple..

Alida Ali said...

Purple tu kosong beli kt bandung corak beli kt casa moda...so ada 2 benua hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Award Dari Eynda

Award Dari Eynda

Anniversary Giveaway...

Anniversary Giveaway...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...

GA Contest 1st GA Bday Riena & Ibu...